L’artrosi en els animals de companyia

 La cura dels nostres animals de companyia esta allargant la seva esperança de vida, i això comporta l’aparicio de noves malalties pròpies de l’edat avançada com l’osteoartrosi.

* L’osteoartrosi cursa amb inflamació de l’articulació produint dolor i pèrdua de funcionalitat.

* No n’existeix tractament curatiu, sino que consisteixen en alleujar el dolor, millorar el funcionament i reduir les possibles deformitats.

Tenir millor cura de les nostres mascotes permet que arribin a edat avançada.

En la societat actual el gos ja està jugant un paper important com a membre de la unitat familiar. La cura i prevenció de malalties està fent que la seva esperança de vida s’allargui de la mateixa manera que ho està fent la nostra. Malauradament, igual que passa en medicina humana, aquest allargament comporta l’aparició de noves malalties pròpies d’animals d’edat avançada que fa uns any no es veien. Una d’aquestes malalties és l’osteoartrosi.

Comparativa de una articulació sana i amb artrosi

L’osteoartrosi és una malaltia que cursa amb inflamació de l’articulació, causant principalment degeneració i destrucció del cartílag hialí, és a dir, del cartílag articular. Aquest cartílag és el que fa que les articulacions llisquin fàcilment quan movem les extremitats. Quan aquest cartílag s’inflama o comença a desaparèixer causa dolor i pèrdua de la funcionalitat d’aquella articulació.

Actualment, no existeix cap tractament curatiu per a l’artrosi. Els objectius dels tractaments en aquests casos són l’alleujament del dolor, el manteniment i millora del funcionament del sistema locomotor i minimitzar les possibles deformitats articulars que pot produir.

logo frec

Escrit per: Mireia Sanz – FReC Fisioterapia i Rehabilitació

La mireia fent sessió amb el Hulk, que es recupera de les conseqüències de un pinçament.

La Mireia és llicenciada en veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2006, especialista en rehabilitació física veterinària certificada per la Universitat de Tennessee l’any 2010 i treballa des de llavors com a rehabilitadora veterinària a Barcelona i Tarragona.

El proper dia 12 d’Abril, de 11 a 13h, la Mireia ens impartirà un seminari sobre la osteoartrosi. En ella us explicarà en detall com es desenvolupa aquesta malaltia, com es duen a terme els tractaments i què podem fer per prevenir els seus efectes.

Ideal per a tots aquells que conviviu amb una mascota amb aquesta problematica, o susceptible de patir-la ja sigui per raça, malaltia o edat. Us resultarà molt útil i interessant!

L’activitat es realitza a Vilanova del Camí (al costat d’Igualada), amb la col·laboració de l’assoaciació Tatanka, l’ajuntament de Vilanova del Camí i pinsos naturals Husse. El preu es de 12€ (mínim 5 places).

Per més informació no dubteu en contactar amb nosaltres a: info@dogged.es o 600.78.77.79

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *